keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kaksi vuotta kahvia ja keittiötarvikkeita

Kaksi vuotta sitten eksyimme vahingossa pikkumiehen kanssa ensimmäisen kerran keittiötarvikeliike Eiringille. Muistan vieläkin ensikosketuksen tuohon ihanaan, pieneen liikkeeseen, josta huumaantuneena kirjoitin löytäneeni jotain mieleenpainuvaa:

"Eiringiin aivan ihastuin! Jos vain keittiövälineitä jatkossa tarvitsen, ostan ne kyllä ensisijaisesti sieltä. Mitä palvelua ja mitä herkkuja! Kun kesken rankan ostoskierroksen sain siellä minulle juuri keitetyn espressokupillisen, olin aivan myyty."  


Kahden vuoden ajan olemme nyt kulkeneet ostamassa säännöllisesti Eiringiltä kahvia, pastaa ja jauhoja. Lisäksi olemme hankkineet sieltä ainakin De Buyerin paistinpannun, leivinkiven ja kohotuskorit leipätaikinalle sekä silikonimuotteja. Alex saa usein purkin herkkuaan Lemon Curdia tai pussin polkkakaramelleja.

Ensikäynnillämme 2009 Jonas Eiring kertoi liikkeensä pian olevan muuttamassa uusiin tiloihin saman kadun varrelle. Nyt sitten viime kuun lopussa saimme olla mukana juhlistamassa Eiringin merkkipäiviä kahden uudessa  liiketilassa vietetyn vuoden johdosta. Kokki Laia Saló oli valmistanut katalonialaisia herkkuja.


Eiringin herkuissa ei yleensä ole lisäaineita. Kaikki tuotteet ovat kauniisti esillä, ja sitä, mitä ei ole juuri nyt saatavilla, voidaan aina tilata ja ilmoittaa, kun tuote on saapunut. Jonaksen asiantuntemuksesta keittiötarvikkeiden parissa kertoo paljon se, että minä hurahdin leivän leipomiseenkin vain siksi, että sain jauhojen, kohotuksen ja leivinkiven käytössä niin paljon konkreettisia neuvoja.



Henkilökohtainen palvelu, ammattitaitoiset neuvot ja lämmin tunnelma...


...sekä Jonas Eiring ja henkilökunta aina yhtä iloisina huomioimassa asiakkaitaan.



Me palaamme taas uudelleen!


Päivän vinkkinä laitan jakoon spelttipuuron reseptin  Eiringillä myytävistä Malmgårdin luomuspelttihiutaleista. Malmgårdin hiutalepussin mukana tulevaa reseptiäkin kannattaa kokeilla!


Maistuva spelttipuuro (2 annosta)
5 dl vettä
2 dl spelttihiutaleita
1,5-2 dl maitoa
voinokare
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria

Keitä hiutaleita vedessä 10-15 minuuttia. Lisää suola, sokeri, reilu voinokare ja maito. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi, mutta sammuta levy välittömästi, kun puuro pulpahtelee uudelleen. Jätä puuro sammutetulle levylle kannen alle hautumaan 10 minuutiksi. Maidon pohjaanpalamistakaan ei tarvitse paksupohjaisessa kattilassa edes enää vahtia. Nauti marjojen ja maidon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti