maanantai 15. heinäkuuta 2013

Munakoiso-emmer-pata

Olemme juhlineet pienen neidin yksivuotissyntymäpäivää useana päivänä peräkkäin.Vasta jälkikäteen tulin ajatelleeksi, että olemme syöneet ja tarjonneet kasvisruokia koko viikon kiinnittämättä asiaan sen kummemmin huomiota. Tätä pataa nauttinut ystäväni pyysi reseptiä, koska emmer oli hänelle uusi tuttavuus ja hän oli itsekin saamassa kasvissyöjän kylään lähipäivinä.


Munakoiso-emmer -pata (4 annosta)


2 dl kypsentämätöntä Emmer-viljariisiä
1 lisäaineeton kasvisliemikuutio
5 dl vettä
1 paksuina viipaleina itketetty munakoiso reiluina kuutioina
oliiviöljyä
1 kuutioitu sipuli
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyrettä
(optio: 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä ja 2-3 cm pätkä chiliä hienonnettuna)
2 porkkanaa pieninä kuutioina
1 lehtisellerin varsi pieninä kuutioina
1 tlk (n 400 g) käyttövalmiita kikherneitä
2 rkl sitruunamehua (mikäli käytät tuoretta sitruunaa, voit käyttää myös sitruunan kuoren raastettuna padan maustamiseen)
1 rkl hunajaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa ja persiljaa


Keitä viljariisi kasvisliemessä kypsäksi, kunnes kaikki neste on imeytynyt jyviin.

Paista munakoisokuutioita pannulla kuumassa oliiviöljyssä, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä kuutiot sivuun lisättäväksi ruokaan myöhemmin.

Kuullota sipulit, lehtiselleri ja porkkana oliiviöljyssä.. Lisää pehmenneiden kasvisten joukkoon purkillinen tomaattipyrettä (sekä inkivääriraaste ja chili). Anna kasvisten hautua vielä tomaattipyreen kanssa hetki. Mikäli seos on kuiva ja herkkä tarttumaan padan pohjaan, voit lisätä pataan hieman vettä. Sekoita kasviksiin kypsä emmer, munakoisokuutiot ja mausteet sekä purkillinen valutettuja, käyttövalmiita kikherneitä. Tarkista suola ja lisää lopuksi runsaasti silputtua tuoretta basilikaa ja persiljaa.

Kuvan liitän reseptiin sitten, kun pieni neiti on hereillä eikä kameralle tarvitse kolistella johtoa makuuhuoneesta :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti