keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Punaista, valkoista ja maitokahvia

Joulu hiipii huoneisiin salaa. Pienieleisesti, vähän kerrallaan, tekemättä numeroa itsestään joulu ottaa paikkansa ja hivuttautuu tilaan toisensa jälkeen.

 

Roskiksesta pelastettu, poisheitettäväksi aivan liian tyyris House Doctorin kynttilälyhty sai valosarjan sisäänsä. Edellinen omistaja oli luopunut siitä todennäköisesti toisesta päästään hitsauksesta irronneen kädensijan vuoksi. Minä en sitä roikottele, minua ei kahvan vaurio haittaa, ja kaunis lasikupukin oli aivan ehjä. Saahan lyhdyn ehkä hitsaamalla vielä priimakuntoonkin!


Makuuhuoneeseen tunnelmaa tuovat punavalkoiset joululakanat.  Niitä käytetään vain joulukuussa, ja pesun jälkeen ne päätyvät illalla takaisin sänkyyn.


Syksyllä löysin Anttilan alennusmyynneistä sopivan maton eteiseen. Raaskin avata sen muoveistaan viikonloppuna. Sävyt olivat aivan samat kuin lakanoissa, matto tuntui heti kotoisalle ja kuuluvan paikalleen. Kuvasin sen ovenkarmilla, eteinen on liian pimeä paikka onnistuneiden valokuvien ottamiseen.Meidän joulumme on punainen, valkoinen ja maitokahvinruskea.  Minkä värinen on sinun joulusi?


Pieni ilonaihe on pitänyt kuvata jo pitkään. Meillä ei ollut ensimmäiseen kymmeneen vuoteen nitojaa ollenkaan. En halunnut värillisiä, heppoisia muovihärpäkkeitä vaan kestävän, siten ekologisen, metallisen ja jykevän. Koska kiinnyn esineisiin, joilla on paitsi pitkä käyttöikä ja joihin liittyy tarina, oli tämän  nitojan tie meille todellakin sen tarinan syntymiseksi sopivan mutkainen:  Etsin sopivaa useita kuukausia. Kun viimein löysin haluamani eikä sellaisia kaupoista löytynyt, ostin tämän edelliselle käyttäjälle mustan samanlaisen tilalle, ja valkoinen ihanuus päätyi meille vaihtokaupan kautta.


3 kommenttia:

  1. Meillä ei taida olla mitään varsinaista jouluväriä. Ison tytön huoneeseen tulee vähän normaalia enemmän punaista, mutta muuten sävyt säiyvät aika lailla samanlaisina kuin normaalistikin eli aika vaaleaa on aina vaan. :) Jotain joulukoristeita kai pitää levitellä. Tänä vuonna tosin ajattelin pitää niidenkin määrää kohtuullisena.Jospa pyrkisi toteuttamaan aihettä vähän mutta laadukasta. ;) Himmeli meillä on ollut keittiön katossa koko vuoden. Ei sitä raaski minnekään piilottaa. ;)

    VastaaPoista
  2. Äh.. Ja piti siis varsinaisesti sanomani, että kauniilta näyttää teillä. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Kati! Mäkin tykkään maltillisesta määrästä rakkaimpia koristeita, muuten tekstiilit saavat tehdä tunnelman: krääsävuoret eivät ole minun makuuni, varsinkaan niiden siivoaminen joulun jälkeen pois näkyvistä :D!

    VastaaPoista