sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Ekaluokkalaisen uusi huone, osa 2

Kun se alunperin parven verhoiksi suunniteltu raitakangaskin oli käytettävä, innostuin ompelemaan tyynynpäällisiä uudistetun huoneen somistukseksi. Vanhaa jatkettavaa lastensänkyä kellariin kantaessamme löysimme sieltä unohtuneet jättityynyt kokoa 60x80cm, ja poika sai ne käyttöön piilopaikkaansa sängyn allehöilytyynyiksi.

Kallis kangas olisi mielestäni mennyt hukkaan, jos olisin ommellut sen tyynyliinoiksi sellaisenaan. Halusin kovasti uskoa, että osaisin tehdä jotain vähän jännempää. Suunnittelun lähtökohtana ihanan isojen tyynyjen pinta-alan mahdollisuudet, huoneen väriskaala ja merihenkinen sisustus,  nyt kovin trendikkäät tähtityynyt ja raitojen yhdistäminen tähtiin Stars&Stripes -lippukuoseja mukaillen, ripaus kaukokaipuuta kivaan tekstiin ja....tällaista syntyi!


Tekstit on painettu käsin Marabu-kangasväreillä. Tyynyliinoja on kaksi, joista toisen tähden applikointiin on käytetty tummansinistä lankaa ja toisen punaista.
 

Kuvasin kaikki huoneen uudet tekstiilit rinnakkain, jotta kolmen eri aikaan eri paikoista ostetun kankaan väriskaala näkyisi samassa kuvassa. Nuo tähtityynyt toimivat mielestäni hyvin kokonaisuuden yhdistäjinä, sillä kaikki raitakankaan sävyt löytyvät nyt paitsi vaaleista uusista tyynyliinoista  myös parven voimakkaamman värisistä verhoista.
 
 
Kleinbussikangas on kevään uutuuksia Eurokankaasta. Eihän näin valloittavan kankaan ohi onnistu kävelemään! Edellisen blogipostaukseni kuvissa sängyn alaosan verhot olivat kiinni. Verhon takaa löytyy huoneen asukas, jonka toivon pitävän aikaansaannoksistamme vielä pitkään!


4 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana oma maja sillä pienellä! :)

  VastaaPoista
 2. :) Hienoja ompeluksia. Toi kleinbussikangas on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! Se on, ei voi mitään...oli vielä hyvän levyinen ja helppo siksi ommella, leveys sopi sellaisenaan tyynyliinaksi. Sisälle tulevasta taitteesta en viitsinyt edes hulpioreunaa päärmätä, päärmäsin vaan näkyviin jäävän reunan ja ompelin sivusaumat.

   Poista