torstai 7. maaliskuuta 2013

Pojalle ommeltuja vaatteita lähikuukausilta

Tänään sain pojan uudistettuun huoneeseen valmiiksi viimeiset ompelukset. Kuvia niistä ei vielä ole olemassa, joten kurkistetaan joitain blogitauon aikana syntyneitä tekeleitä.

Nuoren neidin kanssa ompeluhetkien löytäminen on ollut yksinomaan neidin isän ansiota. Tärkeä koulunaloitus pakotti inventoimaan vaatevarastot, ja kun poika kasvaa kamalaa vauhtia, oli joitain uusia vaatteita pakko syyspuolella saada aikaiseksi. Vauva-arjessa yritin oikoa, -siis kierrellä päiväunireissuilla kauppoja ja vältellä ompelua-, mutta kaikki liikkeet tuntuivat olevan pullollaan vain huppareita. Peruscolleget olivat ilmiselvästi kiven alla. Pari paitaa sitten ompelin vaatevaraston täydennykseksi.

Dinosauruspaitaan sai mukavasti upotettua erivärisiä sinisiä tilkkuja jämäkangaslaatikosta. Paita on mieluinen, se on käytössä vähän väliä.Toinen yhtä mieluinen paita on numeropaita. Molempiin paitoihin löytyy asuun sopivat collegehousut: harmaat ostettiin ja vaaleanihreät velourhousut olin ommellut jo aiemmin.


Trikoopipoja poika sai ainakin kolme pareiksi eri takeille, yhdestä en ole muistanut ottaa edes kuvaa. Vihreään fleece-takkiin sopivakin pitäisi varmaan vielä ommella!Tällä ekaluokkalaisen rakastamalla lörppämallisella pipo-ohjeella osallistuin myös Royal-Tuotteen ompeluvinkki-kisaan. Olin ikionnellinen, kun sain ohjeellani raadin suosikkina palkinnoksi erittäin mieluisia trikookankaita tuleviin ompeluihin! Trikoopipon kaava ja ohjeeni ompeluun löytyvät täältä vinkkinä numero 3.

2 kommenttia:

 1. Kivoja perusvaatteita ja ihanan siistit aplikaatiot, mut sinähän osaat! Tuo trikoopipokaava täytyykin keväämmällä testata, vaikutti tosi kivalta. Mulla on vähän samanlainen kaava/malli napattuna Ottobresta, mutta piposta tulee kaksinkertainen vain alaosastaan, joten kesäpipoja ne. :)
  Eikä siinä kaavassa tietenkään ole noin helppoa koon muutosta. ;) Kiitos siis ohjeesta sinulle! Ja onnea vielä söpöläisestä, niin nätisti nukkuu pieni nyytti vanhempiensa sängyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eija! Enemmänkin saisi perusvaatteita ommella, kamala tuo pojan kasvuvaihti!

   Poista