lauantai 6. huhtikuuta 2013

Sinivihreitä sävyjä

Saippuaa siskon tilauksesta. Ei ihan silloin, kun luulin ehtiväni tekemään, mutta kumminkin kuukauden kuluttua käyttövalmista. Kolme värisävyä sekoitettuna metallihenkarilla ja tuoksuna Fresh Linen, Clean-tuoksukopio.


Sinikuvioisia ruusulautasia. Romuritarin Katri kaiveli Arabian vanhoja sinisiä ruusulautasia minulle kuusi jokunen kuukausi sitten. Ovat olleet ahkerassa käytössä, vaikka en tiskikoneeseen näitä laitakaan. Punasävyisiä Arabioita minulla oli entuudestaan yksi, mutta kirpputorilta löytyi viisi lisää pilkkahinnalla. Korjasin kiireesti talteen.


Sinivihreitä pensselinvetoja. Pojan luokkakaveri täytti vuosia, ja kun kleinbuss-kangas sai meillä niin suuren suosion, sai tuo toinenkin poika lahjaksi tänään uuden tyynyn ja tyynyliinan. Onnittelukortin ajattelin olevan taas hyvä maalausharjoitus, ja harjoittelin kankaan vaalean vedenvihreän kleinbussin värien sekoitusta vesiväreistä, pilvien maalaamista väriä maalatulta pinnalta talouspaperilla poistaen, kapeita ääriviivamaisia siveltimenvetoja, että saisin varmuutta siveltimen käyttöön, taustan keksimistä jollekin kuva-aiheelle, taustan maalaamista ja vähän valoja ja varjojakin.


Siskon muutaman viikon vanha pikkumieskin sai maalaamani kortin.Tätä korttia maalatessani harjoittelin ehkä eniten erilaisien materiaalien maalaamista. Pehmeää ja pörröistä, kovaa ja kiiltävää. Kevyttä ja ilmavaa kuin rantapallo.


5 kommenttia:

 1. Mulla oli kotona yksi vähän isompi ja sellainen kehys, jossa se lasi on edessä ja tila kuvalle taaempana. Sain sen siis litistymättä kehyksiin ja nyt se on vihreän huoneen lipaston päällä. Kiitos <3

  VastaaPoista
 2. Voi kun kiva! Mulla oli sekuntiaikataulu sillä kauppareissulla, kiireessä ostin sitten ihan erilaisen kuin luulin!

  VastaaPoista
 3. Katri on mun ystäväni, ihana kuulla, että käytit heidän liikettään! Kauniita kortteja olet maalannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kiva kuulla tuollaisesta yhteensattumasta! Minä ja Katri emme ole koskaan tavanneet, mutta luottotoimittajani hän on sisustusasioissa ollut jo pitkään. Lempisisustusesineeni ovat joko Huuto.netistä, Romuritarilta tai Butik Sophielta Tanskasta.

   Poista
  2. Kyllä! Maailma on pieni näinä päivinä ja Suomi ollut sitä aina. :) Katrin oletn tuntenut alakouluikäisestä. Heillä onkin ihana liike.

   Poista