keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Kierrätysmateriaalimatto

Lilli-ontelokuteesta virkattu matto vessassa oli jälleen kerran yksi sellainen idea, jonka mies ja minä keksimme yhtä aikaa. Ne ovat hienoja hetkiä, kun saa katsoa toisen sekunnissa syttyvää silmien loistetta, ja ajatella tyytyväisenä itseensä "Näen mitä sinä ajattelet, koska ajattelen  itse aivan samaa."


Ensimmäistä kertaa materiaaliin tutustuimme kesällä Itäkeskuksessa.   Kauhavan kangasaitan kierrätysmateriaalista valmistettua ontelokudetta oli käsityötarvikeliike Tikatassa esillä, ja siitä oltiin virkattu näytille säilytyskoreja, joiden tiivis, punosmainen pinta tuntui mukavan jämäkälle käteen. Olimme puhuneet jo jonkin aikaa siitä, että vessan kahden erillisen pikkumaton sijaan sielläkin olisi helpompaa imuroida, - ja viileällä lattialla mukavampaa tallustella paljain jaloin talvella -, mikäli kahden maton sijaan siellä olisi yksi sopivamman kokoinen. Virkkaamallahan saisi matosta juuri sen kokoisen kuin  haluaisi! Malli syntyi tehdessä ja käsityö kulki mukana Särkänniemessä ja Pohjanmaan-reissulla.Kun tarvitsin kudetta kesken työn lisää, en malttanut odottaa seuraavaa reissua Itäkeskukseen, vaan päädyimme Pohjanmaalla jo valmiiksi oltuamme käymään Kauhavalla. Kauhavan Kangasaitan tehtaanmyymälästä materiaalia sai useita euroja halvemmalla kilohinnalla kuin Tikatasta! Katseltavaa riitti, eikä muutamakaan perättäinen kesäloma tuntunut riittävän kaikkien lankoja, kuteita ja käsityötarvikkeita hypistellessä syntyvien ideoiden toteutukseen.

Vessan seinien väri on vaalean harmaa.


Tummanharmaa matto lattialla oli pikkusiskoni mielestä ensin minulta vähän outo, kai ankea värivalinta, mutta kyllä matto vessaan on sopinut hyvin.


Mitoitukseen olen enemmän kuin tyytyväinen, sillä nyt yksi yhtenäinen matto peittää koko vessan lattia-alan aina tuolta pikkuhyllyköltä pöntölle saakka.  Lisäämällä pitsireunat päätyihin siinä vaiheessa, kun leveyteen ei enää olisi mahtunut yhtään pylväskerrosta enempää, sai matto viimeistellyn ulkomuodon. Virkkauksen täytyy todeta kyllä käyneen aika lailla hartioille: kude ja tekele painoivat melkoisen paljon!

5 kommenttia:

 1. Harmaa toimii AINA! :) Ihana matto.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Kati ja T-L! Katilta tuo viehtymys harmaaseen on varmaan tännekin hiipinyt...

  VastaaPoista
 3. Tutunnäköisiä kuvia!

  Arvaas mitä? Meille on tulossa vaaleanharmaa talo ja oon ajatellut maalata (suuren?) osan talon sisäseinistäkin sellaisella hyvän vaaleanharmaalla. En tiedä onko se vaan tämän tympeän marraskuun masennusta, mutta mä tykkään siitä väristä suunnattomasti!

  Matto on hieno vieläkin :-)

  VastaaPoista
 4. A, mä oon vähän hautonut näitä kuvia, joo :D. Ei millään kerkiä laittaa näytille..harmaa (vaalea harmaa) on hyvä väri seinissä!

  VastaaPoista