tiistai 17. tammikuuta 2012

Joulu meni, matto jäi


Sain kuin sainkin jouluksi valmiiksi ontelokuteesta virkatun maton kuusen alle. Ohje oli Kauhavan Kangasaitan ohje kuten kierrätysmateriaalista tehty Lilli-ontelokudekin, ja löytyy kiinnostuneille täältä.


Mies ilahdutti enemmän kuin arvasikaan kommentoimalla mattoa liian hienoksi pidettäväksi vain kaksi viikkoa vuodesta esillä.


Siitä se ajatus sitten lähti....joulukuusi lähti viikonloppuna, mutta matto jäi. Se sai uuden paikan olohuoneessa TV:n edessä. Lattiat meillä ovatkin muuten paljaat siksi, että Brio-junarataa olisi helpompi leikeissä levittää ja imurointi junaradasta huolimatta onnistuisi silloin tällöin.


Täyttäessäni vuosia jo kauan sitten sain tädiltäni syntymäpäivälahjaksi lahjakortin Pentikin liikkeeseen. Ostin lahjakortilla kaunista patjaraitakangasta, josta ompelin kaksi sohvalla näkyvää tyynynpäällistä välipäivinä.


Jouluna luvan kanssa levitelty punainen tuntui piristävän kaamoksen harmaata vetämättömyyttä. Talviunien sijaan päädyin välipäivinä myös pitkästä aikaa kirpputorille. Punaisen värinsä takia sekin varmaan osui silmiini: Siellä se oli, minun työkalupakkini!

Turhaa tavaraa vältellessäni en ole innostunut mistään löydöstä pitkään aikaan näin paljon.  Pakissa oli 25 euron hintalappu, mutta joulun poistomyynneissä kaikista tietyn ryhmän tavaroista sai -30% alennuksen. Koska pakin saranat olivat osittain epäkunnossa, tingin hinnan vielä puoleen, ja kirpputorin alennuskortin näyttämisen jälkeen ostos maksoi vähän yli 10 euroa. Mies vakuutti osaavansa korjata saranoiden liitokset pop-niiteillä jos vain jostain saisimme työkalun hänen käyttöönsä, ja ihana työkaveri lainasi pihtejä. Pakki on nyt parempi kuin uusi.


Pakki avautuu useaan kerrokseen. Pienet nippelilaatikot voi täyttää ruuveilla, nauloilla ja puutapeilla, napeilla, nauhoilla tai lankarullilla. Tämä on niin hieno, etten osaa edes päättää, mihin sitä käyttäisin. Jospa nyt vain ihailisin alkuun muutaman viikon! Rikkoutuneen,  - ja siksi myös kirpputorille varmaan päätyneen-, tavaran korjaamisesta tuli myös hyvä mieli. Yksi tavara kaatopaikalla tai metalliromussa vähemmän. Kurkatkaapa vielä ylempää kuvaa pakista. Pakin päällä on Huuto.net -hankinta kesältä, en ole varmaan sitäkään muistanut esitellä? Meillä junanlähettäjän lampuksi kutsuttu akkuvalaisin generoi myös yhden joululahjoistani, sillä mies oli hankkinut lyijy-, geeli-. ja AGM-akuille sopivan älylaturin. Lamppu hankittiin siksi, että se oli niin tolkuttoman hieno ja edullinen löytö, mutta nyt pieni sähkökatkokaan ei pelästytä: 6 V:n akut saa ladattua uudelleen, mikäli lamppua käytetään.


Ihanaa alkanutta vuotta kaikille!

10 kommenttia:

 1. Tuo matto on niin hieno!
  Äiti on tehnyt omaan vessaansa mattoa ja oon siitäkin tosi kateellinen. Munkin on pakko edes yrittää jotakin vastaavanlaista mattoa.

  Onko muuten siitä vessanmatosta jotain ohjetta (ennen kun vastaat niin etsin siitä kertovan tekstin)?

  VastaaPoista
 2. ..ei ollut ohjetta siitä. Kumpi oli vaikeampi tehdä? :-) Vastaa nyt rehellisesti että osaisinko minä tehdä jommankumman?

  VastaaPoista
 3. Jos mun ei tarvitse sitoutua mihinkään toimitusaikaan, olin ajatellut tarjota teille jotain vastaavan kokoluokan mattoa lahjaksi, kun ei osattu vielä hankkia mitään teidän tärkeään hetkeen. Katsele värejä ja mieti mallia, puhutaan lisää kun pian (toivottavasti) nähdään! Ja alkuperäiseen kysymykseesi: ei ne nyt kumpikaan ollut vaikeita, tuo kuusenmatto nyt ehkä oli vähän enemmän laskemista edellyttävä malli. Osaisit, mutta ei sulla riitä kärsivällisyys :D.

  VastaaPoista
 4. Kuules nyt, musta on lapsen mittaan tullut tosi kärsivällinen :-D

  Sanotaanko toimitusajaksi, että ei vielä tähän asuntoon. Tee siten uuteen ja koska siellä ei tiedä vielä huoneita tarkasti niin et voi edes aloittaa koska tekisit vahingossa liian suuren tai pienen. Toimitusaika siis vuoden päästä, kiitti :-)

  Ja pian nähdään! Mä en oo vastannut siihen viestiin näköjään mitään, koska sain sen kun jo nukuin :o

  VastaaPoista
 5. Okei, näin sovitaan! Ja ootan jo teidän näkemistä kovasti.

  VastaaPoista
 6. On kyllä ihana matto. Melkein jo tilasinkin sitä onteloa vaan kun ei ollut tahtomaani väriä tarjolla... :P Tuo pakki se vasta hieno onkin, olen melkein kateellinen, mutta iloinen puolestasi. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Kati! Minkä väristä ontelokuitua olisit toivonut olevan olemassa?

  VastaaPoista
 8. No tällä kertaa niinkin persoonallista kuin mustaa ;) Mutta kaipa sitä jossain vaiheessa tulee. Noita keskeneräisiä töitä on kuitenkin sen verran monta, että ehdin aloittaa uuden sellaisen varmaan myöhemminkin. :D

  VastaaPoista
 9. Hei vielä. Mä meen perjantaina Kauhavalle ja aion käydä ko. liikkeessä. Jos koet tarvitsevasi sieltä jotain niin soita vaikka tai pistä matkapuhelimeen viesti niin tuon sit ens viikolla!

  VastaaPoista
 10. A, Katin tavoin mulla taitaa olla tarpeet muutaman seuraavan vuoden töihin jo kotona :D, kiitos silti tarjouksesta <3!

  VastaaPoista