sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Toisetkin säilytyskorit ja ajatuksia ympäristöystävällisestä sisustamisesta

Kamalat vihreänsävyiset muovikorit eteisen hattuhyllyllä ovat harmittaneet siitä asti, kun ne hattuhyllylle päätyivät 10 vuotta sitten. Aktiivisesti emme ole muuta ratkaisua etsineet, -tiesin Niiden Oikeiden korien tulevan kyllä jossain känteessä vastaan ennemmin tai myöhemmin. Sokoksen tammikuun tarjouksissa olivat Luhta Homen paperinarusta tehdyt punoskorit juuri sellaiset, joiin ihastuin ensisilmäyksellä. Luonnonmateriaalien käyttö, neutraalit värit sekä sisällön peittävät laidat koreissa viehättivät kovasti, vanhat muovikorit kun olivat nk. lankakoreja ja paljastivat kaiken sisältönsä. Hattuhyllyä mittailtuani keskimmäinen korikoko 30x24x16,5 cm vaikutti meille juuri sopivalle.

Kuva on valokuva Sokoksen tammikuun tarjouslehtisestäKorit olivat kuin meidän hattuhyllymme mittoihin tehdyt. Syvyyssuunnassa korien taakse jää pieni tyhjä tila, mutta leveyssuunnassa parempia ei olisi voinut löytää: neljä koria täytti tilan kokonaan. Tarjouslehtisessä korien väri oli hieman enemmän maitokahvin suuntaan, ja luonnossa korit olivat ehkä enemmän oljenväriset.Ympäristöystävälliseen sisustamiseen
voi kiinnittää huomiota monin tavoin:


 • Osta laadukasta, pitkäikäistä ja kestävää
 • Pitkää käyttöikää tavoitellessa kannattaa ehkä suosia "klassista ajattomuutta", joka viehättää silmää kauan menemättä pois muodista. Mieti trendien seuraamista kalliiden hankintojen väreissä ja muodoissa tarkkaan.
 • Kunnosta ja tuunaa vanhaa: pengo vintit, kirpputorit ja kierrätyskeskukset. Huonekalun kunnostamiseen käytetty aika luo kalusteeseen myös kiintymyksen tai tunnesiteen. Huonekalulla on omien kätten jäljen myötä heti tarina kerrottavanaan ja se poikkeaa massatuotannosta. 
 • Käytä luonnonmateriaaleja, jotka ovat usein helpompia hävittää ja ympäristöystävällisempiä valmistustavoiltaan kuin synteettiset muovit.
 • Suosi  ympäristömerkittyjä tuotteita sisustuspäätöksiä tehdessäsi.
 • Kun valitset kahden hyvän kalusteen väliltä, mieti vielä kuljetusetäisyyksiä. Tarvitsetko ihan oikeasti sen tietyn kalustesarjan toiselta puolelta maapalloa?
 • Kun luovut huonekaluista ja sisustusesineistä, lajittele ja kierrätä. Jollekin toiselle se meidänkin vihreä muovikorisettimme kirpputorilta vielä todennäköisesti kelpaa!

2 kommenttia:

 1. Noi ovat kyllä ihan täydelliset tuohon kohtaan sekä mitoitukseltaan että ulkonäöltään. :) Aika hienoa löytää jotain, mitä on pitkään etsinyt ja harkinnut.

  VastaaPoista
 2. Niin on, tuli tosi hyvä mieli. Toisaalta, onneksi ei ole koskaan valmista missään, sisustaminen ja juuri nuo löydöt ovat niin mukavia, että kaikki mielenkiinto häviäisi täysin valmiissa kodissa.

  VastaaPoista