lauantai 21. tammikuuta 2012

Virkattu kori, käytännöllinen ja kiva kyläpaikkatuliainen

Lähisuku innostui virkkaamaan Lilli-ontelokuteesta vessanmattoja ja koreja. Siksi laitan näytille vielä pari inspiraatiokuvaa virkatuista koreista, -ehkä seuraavien uhrien höynäyttämiseksi?


Kori on virkattu meidän vessanmattomme ylijäämämateriaalista. Tein sen yhden illan aikana saatuamme kutsun Alexin ystävän kesäpaikalle. Ajattelin, että se voisi palvella ulkohuussissa vessapaperin säilytyspaikkana... ...tai vaikka eteisessä villasukkien pesänä, jos lattiat ovat kylmät. Lapsiperheissä mitä tahansa tavaraa lattialta on mitä helpoin heitellä tällaisiin koreihin. Koristelin ulkokyljet vielä joskus aiemmin huovutetuilla kukilla, jotka sopivat kuteen väriin, ja mummalta peritystä nappilaatikosta löytyy aina sopivat napit kaikkiin maailman tarpeisiin.

Lilli-ontelokudetta saa Helsingissä ainakin Tikatasta Itäkeskuksesta ja Menitasta Korkeavuorenkadulta, Menitasta selkeästi halvemmalla.  Värivalikoima on ollut molemmissa paikoissa rajallinen, joten kun Kangasaitalta voi ostaa materiaalia verkkokaupan kauttakin, tilaisin itse ainakin mieluusti kuteet sieltä suoraan. Yleensä erilaisilla käsityöaiheisilla messuilla Wanhassa Satamassa heillä on ollut myös ständi, jolta on saanut ostettua kuteita tehtaanmyymälän hinnoin. Minä kyselin kerran messuilla sellaista väriä, jota heillä ei ollut mukanaan, ja kuteet tulivat seuraavalla viikolla "messujen jälkitoimituksena" kotiin vieläpä ilman postikuluja. Todella hyvää palvelua, samoin myymälässä paikan päällä. Noita ostopaikkoja listasin vinkiksi sille blogiini eksyneelle, jonka hakusanoista oli pääteltävissä hänen hakeneen Lilli-ontelokudetta  pääkaupungista.

2 kommenttia:

  1. Paljonko Lillit maksaa Helsingissä kilo? Kauhavalla (ja nettisivuilla) hinta oli 11 € / kg.

    Mullon pian toinen koppa valmis, aion ottaa mattolangan sinne mukaan jos saisin pöntöllä istuessani selvyden siitä, miten sun harmaa matto on tehty ;-)

    VastaaPoista
  2. Mä autan sut alkuun, eikä meidän tarvi olla vessassakaan :D. Menitassa oli ehkä 12-12,50 euroa/kg ja Tikatassa yli 14, ehkä 14,90. En muista tarkkaan. Limenvärinen oli Menitassa kalliimpi "erikoisväri" niinkuin se taitaa olla Kangasaitallakin. Näiden paikkojen lisäksi en ole täältä muista liikkeistä kuteita etsinytkään, kun meille hankitut ovat pääosin olleet messuostoksia Kangasaitan ständiltä tai paikan päällä Kauhavalla hankittuja.

    VastaaPoista